Forum ślubne, forum wesele. Wszystko o ślubie oraz weselu

Orkiestra LEVEL z Puław, woj. lubelskie - OSTRZEŻENIE

Zespół a może DJ?

Orkiestra LEVEL z Puław, woj. lubelskie - OSTRZEŻENIE

Postprzez nokiamen » Sob Mar 12, 2011 10:56 pm

Witam wszystkich.
Dołączyłem do tego grona, aby przestrzec wszystkich zainteresowanych przed współpracą z orkiestrą LEVEL. Jedyne co mogę powiedzieć o tej orkiestrze to to, że nie liczą się z klientami. Nie dajcie się zwieść miłą gadką i dobrymi warunkami!!! To wszystko to tylko podpucha!!! Dobrze będzie jak orkiestra dotrwa do waszego wesela bez zrywania umowy. Miałem taką sytuację niecły miesiąc przed ślubem. Ludzie kochani! Możecie sobie wyobrazić jaki to był szok. Szukacie orkiestry rok przed ślubem bo przecież później nie ma szans na terminy, dzwonicie, kasa idzie, nerwy coraz większe. No sami wiecie jak to jest. Fakt jest taki, że słyszeliśmy orkiestrę LEVEL na płycie u znajomych i postanowiliśmy spróbować ich wynająć. Dodzwoniłem się oczywiście, a nawet pojechałem do Puław żeby ich osobiście posłuchać (kolejna kasa) no i oczywiście wszystko było ok. Miła rozmowa, zapewnienia co do muzyki, itd. No cud nie orkiestra!!! Zdecydowaliśmy się na nią i podpisaliśmy umowę i jak to jest oczywiście w takich sytuacjach DALIśMY ZADATEK. Chciałbym zauważyć, że pewnie każdy kto organizuje wesele, jak i Ci co już są po tej przyjemności, wiedzą dobrze jak ważna w tym momencie jest każda zł. No i orkiestra LEVEL też potrzebuje pieniążków. Ale nie dajcie się oszukać tak jak ja się dałem. Umowa, którą podpisaliśmy była oczywiście obwarowana mnóstwem pkt. w których zaznacza się wszystko co tylko może się stać, aby orkiestra nie musiała oddać pieniędzy. Czyli wszelka odpowiedzialność spada na organizatora wesela. Czyli was wszystkich. Kochani. Oprócz opcji ostatecznej, czyli zerwania umowy z ich winy. W tym przypadku kasę zwracają. Tylko, czy zawsze?! Wyobraźcie sobie jaki spokój i ulga ogarnia człowieka, gdy już ma pewną orkiestrę, salę no i inne rzeczy , jakie załatwić trzeba przed ślubem. Ulga niesamowita!!! I w tym momencie, miesiąc przed waszym najważniejszym dniem w roku, taki pan Maciek dzwoni do was i informuje, że orkiestra nie zagra. CZEMU. Sprawy osobiste. Teraz po takim załatwieniu sprawy jak jest na tą chwilę, prawie jestem pewny, że orkiestra grała gdzie indziej. Jednym słowem. Umowa wiąże tylko was, a nie ich. Nie dajcie się przekonać miłym sówkom i zapewnieniom. Jeśli znajdzie się ktoś kto więcej ZAPŁACI od was, to nawet się nie łudźcie, że orkiestra LEVEL dotrwa do waszego wesela. Z tego co się dowiadywałem to ja nie byłem pierwszym którego tak wystawiła i dlatego piszę to wszystko, żeby inni nie dali się przez nich wykorzystać. Powiem wam jeszcze to, że w takim przypadku, orkiestra ma prawny obowiązek oddać zadatek. Ale co. PIENIĘDZY NIE ODZYSKAŁEM DO TEJ PORY!!! Prawie dwa lata. Chociaż miałem zapewnienia nawet potwierdzone na piśmie, że pieniądze zostaną przelane. Ale niestety. To są po prostu złodziejskie działania. Wyłudzenie pieniędzy od ludzi w potrzebie. Ostatnio miałem nawet zapewnienie, że pieniądze na następny dzień będą na moim koncie. Ale to było ponad miesiąc temu, a pan LEVEL moich telefonów nie odbiera, albo już gdy się pomyli i odbierze to bezczelnie się rozłącza. Także podsumowując.
Nie dajcie się nabrać orkiestrze LEVEL. Bo możecie się przeliczyć. Ja zaufałem i pieniądze wsiąkły.
Wiem, że orkiestra gra nadal i na pewno oszukuje ludzi dalej. My byliśmy dobrzy dopóki mieli wolny termin. Mam nadzieję, że wy nie popełnicie mojego błędu. Jest mało informacji o tym zespole i dlatego PRZESTRZEGAM tak wyraźnie, bo łatwo można się dać oszukać!!!
Pozdrawiam wszystkich i życzę aby takie doświadczenia omijały was z daleka.
nokiamen

Re: Orkiestra LEVEL z Puław, woj. lubelskie - OSTRZEŻENIE

Postprzez prosta_kiecka86 » Czw Kwi 19, 2012 12:19 pm

Bywa, że są takie naganne przypadki, ale myślę, że warto by wziąć pod uwagę iż wypadki losowe są i zawsze będą. Fakt, że sytuacja trafiła właśnie na Ciebie i Twoje ważne życiowe momenty nie jest niczym innym jak sytuacją bez wyjścia i decyzją, którą zespół Level musiał podjąć. Nie zrobili by tego, gdyby mogli zagrać na Twoim weselu. ZNam zespół, grał u mnie na weselu i do tej pory korzystam z ich usług, a to bankiety, a to inne imprezy okol. i nigdy przenigdy mnie nie zawiedli. Cóż -jesteś poszkodowany w pewnej mierze, ale nie papraj z błotem ludzi, którzy dobrze wykonują swoją prace, a Zeusami nie są żeby sprostać wszelkim przeciwnościom.Gdybyś był wproządku wobec umowy, którą odpisałeś egocjował bys te pieniażki w aktywny sposób, a nie robiąc szopke publiczną.
prosta_kiecka86

Wróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości